Efter förra årets rekordkantarellår är det nog många som likt mig har frysen full med kantareller. Här är ett recept på en otroligt god och lättlagad lyxpizza som du kan använda delar av fjorårets skörd till.
Ingredienser:
- 1 pizzadeg
- 200 g färska kantareller
- Smör till stekning
- ev. 1 vitlöksklyfta
- 1 burk Crème Fraiche
- 1 bit Gruyère
- Gräslök
- Tryffelbearnaise (på burk)
- Picklad rödlök
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Rensa svampen.
- Stek svampen i en torr stekpanna tillsammans med lite pressad vitlök.
- När svempen börjat vattna ur har du i en klick smör, lite salt och svartpeppar.
- Lägg ut pizzadegen på en plåt och bred därefter på rikligt med Crème Fraîche.
- Ha över riven ost, svampen och sedan ytterligare lite ost.
- Placera plåten i den övre delen av ugnen i ca 10-15 minuter tills att pizzan är gyllenbrun.
- Klipp över gräslök, lägg på picklad rödlök och klicka ut små klickar tryffelbearnaisen.
- Avsluta med lite svartpeppar.
No responses yet