Nu finns det äntligen en app till både Android och iOS som gör att du kan kommunicera säkert och privat med dina kontakter. Appen är baserad på öppen källkod och helt gratis. Signal är ett av de verktyg som visselblåsaren Edward Snowden rekommenderat. Den största fördelen med Signal tycker jag är att den är så enkel att använda, vilket är en förutsättning för att den ska få stor spridning och verkligen användas. När du installerat appen får du en kort aktiveringskod till ditt mobilnummer och sedan är du igång och kan kommunicera helt privat med alla dina kontakter som också väljer att installera appen. Om du dessutom väljer att använda Signal som standardapp för textmeddelanden behöver du inte hoppa mellan olika appar för att skicka krypterade eller öppna meddelanden. I Signal ser du en tydlig symbol som visar vilka av dina kontakter som har Signal installerat och att ni således kommunicerar säkert.

Några av fördelarna med Signal:

  • Säg vad du vill – Skicka text-, bild- och videomeddelanden, helt utan SMS/MMS-kostnader.
  • Var dig själv – Använd ditt befintliga telefonnummer och adressbok. Ingen extra inloggning, användarnamn eller lösenord att komma ihåg.
  • Håll det privat – Ingen kan läsa meddelanden som skickas via Signal (inte ens företaget bakom appen). All trafik krypteras hela vägen från sändaren till mottagaren.
  • Gratis – Appen kostar inget att använda och den innehåller ingen reklam. Projektet finansieras helt av donationer och bidrag.

Företaget bakom appen, Open Whisper Systems,  publicerar källkoden för appen till allmänt beskådande vilket ger extra säkerhet.

Nu kommer dessutom Signal till din dator (tillägg till webbläsaren Google Chrome). Just nu när det kö för att få ta del av beta-versionen, klicka här för att ställa dig i kön.

Du hittar appen här:

Categories:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *